top of page
Image by __ drz __
Kraamzorg: Afbeelding

Kraamzorg

Medische achtergrond:

Iedere kraamverzorgende heeft een medische achtergrond. Ze wordt continue bijgeschoold en getraind. Zo is ze altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in haar vakgebied, onze kraamverzorgende zijn volgens de KCKZ geschoold. De medische zorg is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van haar taken. 

Intake: 

Na de inschrijving is er een telefonische intake om alles door te nemen en mogelijke vragen te beantwoorden.

Wij komen 2 maanden voor de bevalling langs voor een tweede intake. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de gezondheidssituatie, de gezinssituatie, wensen en verwachtingen van ons als kraambureau,  zo kunnen wij goede afspraken maken. Op deze manier zijn wij optimaal voorbereid en zorgen wij voor een zo comfortabel mogelijke kraamtijd.

Na de bevalling:

De kraamverzorgende houdt de gezondheid van de baby, maar ook van jou, nauwlettend in de gaten. De kraamverzorgende heeft een belangrijke signaleringsfunctie, wanneer iets niet goed gaat ziet zij dat. Ze komt dan meteen in actie en overlegt met jou en je verloskundige en/of huisarts over eventuele problemen.  

 

Wat doet een kraamverzorgster tijdens de kraamtijd:

De kraamverzorgende geeft voorlichting en instructies omtrent de verzorging van de pasgeborene en voert de controles van de pasgeborene en kraamvrouw uit ook assisteert de kraamverzorgende bij de voeding van de baby. De kraamverzorgster is er niet alleen voor jou en je kindje maar ook voor de rest van het gezin, wij ondersteunen bij de huishoudelijke taken die betrekking hebben op moeder en kind. Bij Hanna Kraambureau staan we 24/7 voor je klaar. 

Kraamzorg: Over
bottom of page